Giltig fr.o.m. 2020-03-25

Vår integritetspolicy – För att kunna skapa en bättre kundupplevelse samlar vi in och hanterar din personliga information, för detta behöver vi ditt godkännande. Din information är alltid skyddad hos oss och vi vill att du ska vara säker med hur vi bearbetar den informationen. Ingen skräppost. Inget onödigt. Och vi håller bara på dina data så länge som behövs.

Integritetspolicyn syftar till att förtydliga RE / WAYs transparens när det gäller vår hantering av din personliga information när du besöker shopreway.com. Denna integritetspolicy är i enlighet med de nya villkoren för GDPR. (Den allmänna dataskyddsförordningen (EU: s förordning) nr 2016/679 av Europaparlamentet och rådets, förkortad Allmän uppgiftsskyddsförordning (GDPR), är en ny EU-förordning som kommer att tillämpas i hela EU från och med den 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL)

Det är viktigt att du förstår och läser igenom vår integritetspolicy så att du känner dig trygg och säker när det gäller vår behandling av din personliga information.

Personlig data
Personlig data eller personlig information är all information som kan direkt eller indirekt kopplas till en riktig person. Även krypterad data och olika typer av elektroniska identiteter, t.ex. IP-adresser är personuppgifter om de kan kopplas till levande personer. .

Personuppgiftsansvarig som ansvarar för behandlingen av personuppgifter är RE/WAY AB. Du har rätt att, utan kostnad, få tillgång till information om vilken personlig information som finns tillgänglig om dig i vår verksamhet. Om du tror att personuppgifter om dig är felaktiga eller bör ändras, vänligen kontakta oss omedelbart på info@shopreway.com.

Vad räknas som behandling av personuppgifter?
Hantering av personuppgifter är allt som händer med personuppgifterna. Det vill säga, varje åtgärd som vidtas med personuppgifter räknas som en process, oavsett om det sker automatiskt eller manuellt. Vanliga processer är lagring, registrering, insamling, radering, överföring och organisering.

I vilket syfte samlar RE / WAY in personuppgifter?
RE/WAY arbetar i enlighet med svensk lag när det gäller hantering av personuppgifter. När du besöker shopreway.com samlar vi in information om dig efter att du har gett ditt godkännande.  Informationen vi samlar in tjänar olika syften och viss personlig information krävs för att vi ska kunna fullfölja ett köpeavtal med dig som kund.  När du handlar eller säljer via shopreway.com, registrerar dig för nyhetsbrev eller på något sätt använder de tjänster vi tillhandahåller, samlar vi in information om dig för att kunna ge dig en personlig användarupplevelse. Vi förvarar informationen om dig endast så länge syftet till insamlingen av uppgifterna gäller.

Vi samlar inte in någon information utan ditt samtycke och i vissa fall lagrar vi också var i ditt besök du godkände detta och hur du samtyckte till det. När du besöker oss uppmuntrar vi dig att läsa om Cookies nedan. Med ditt samtycke kan du integrera med oss och med hjälp av vår teknik och partners kommer vi att lära oss vad som intresserar dig, och på så sätt kunna hjälpa dig att hitta det du letar efter snabbare.

Vi använder informationen för följande:

1. Köpeavtal, säljavtal, fakturering och leverans
2. Kundvård och framtida kontakter med dig så som exempelvis vid returärenden
3. Marknadsanalyser och marknadsinformation
4. Reklam och marknadsföring för oss samt tredje part
5. När det krävs enligt lag eller i rättsliga förfaranden eller tvister
6. Utveckla, testa samt underhålla system
7. Kundundersökningar
8. Bokföring

Delning av din personliga information
För att kunna fullfölja och leverera våra onlinetjänster behöver vi ibland dela din information med våra samarbetspartners. Dessa företag hjälper oss med till exempel:

1. Transport/Frakt (DHL, Budbee, Postnord)
2. Betalningslösningar (Klarna)
3. Marknadsföring (Facebook, Instagram, Google Analytics, etc.)
4. IT-tjänster (Företag som hanterar nödvändig drift, support och underhåll)

När din personliga information delas med dessa företag är det bara för syften som överensstämmer med de syften för vilka vi har samlat informationen (till exempel för att uppfylla våra skyldigheter enligt köpeavtalet eller för att anpassa erbjudanden baserat på dina intressen

Vilka rättigheter har du efter att du har godkänt vår integritetspolicy?
Rätt till radering
Du kan begära att få dina personuppgifter raderade. Tänk på att vi kan ha rätt att neka din begäran ifall det finns legala skyldigheter som hindrar oss från att radera vissa personuppgifter. I vissa fall kan vi även behöva ställa kontrollfrågor för att säkerställa att vi raderar information om rätt person.

● Om du invänder mot direktmarknadsföring.
● Uppgifterna är inte längre nödvändiga för de ändamål för vilka de har samlats in eller behandlats
● Personuppgifterna behandlas på ett olagligt sätt
● Personuppgifterna måste raderas för att uppfylla en rättslig förpliktelse vi omfattas av Vår Integritetspolicy

Rätt till rättelse
Du kan begära att dina personuppgifter rättas eller kompletteras ifall uppgifterna är felaktiga eller ofullständiga.

Rätt till tillgång
Tänk på att du närsomhelst har tillgång att hämta ut uppgifter som vi lagrar om dig. Du har rätt att veta vad vi lagrar, i vilket syfte och hur länge vi sparar dessa uppgifter. Vår Integritetspolicy

Rätt att göra invändningar mot viss typ av behandling
Du har alltid rätt att slippa direktmarknadsföring och att invända mot all behandling av personuppgifter som bygger på en intresseavvägning .

Berättigat intresse
I de fall vi använder en intresseavvägning som laglig grund för ett ändamål har du möjlighet att invända mot behandlingen. För att kunna fortsätta behandla dina personuppgifter efter en sådan invändning behöver vi kunna visa ett tvingande berättigat skäl för den aktuella behandlingen som väger tyngre än dina intressen, rättigheter eller friheter. I annat fall får vi bara behandla uppgifterna för att fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk.

Betalning
Vi använder oss av Klarna som betalningspartner och de ger våra kunder möjligheten att betala på flera sätt. Oavsett på vilket sätt du väljer att betala tillhandahålls och skyddas dina uppgifter av Klarna. Detta för att kunna fullfölja ett köpeavtal. Här kan du även välja att bli ”ihågkommen per automatik” eller ”blockerad” vilket innebär att dina betaluppgifter inte sparas och auto ifylls vid varje köp. I kassan hittar du våra samt Klarnas köpvillkor för att ännu tryggare kunna fullfölja köpet.

Nyhetsbrev
Vi kommunicerar gärna via e-mail med dig som kund. Genom att du har samtyckt till att dina personuppgifter används för detta ändamål får du ta del av nyheter, VIP- reor och modenyheter. Vill du på något sätt avregistrera dig från detta nyhetsbrev har du chansen att göra detta varje gång du tar emot ett nyhetsbrev genom att trycka på ”avregistrera” längst ned i mailet. Du kan även kontakta info@shopreway.com så hjälper vi dig.

Mobiltjänst
När du godkänner att vi sparar ditt mobilnummer i informations- och marknadsföringssyfte har du vid varje utskick möjlighet att avregistrera dig. Du kan även kontakta info@shopreway.com så hjälper vi dig.

Sociala Nätverk
Om du följer eller interagerar med oss på någon av våra sidor på tredje parts sociala medier som Instagram, Facebook eller Messenger kommer informationen du lämnar även att omfattas av deras personuppgiftshantering och sekretess.

Cookies
Vi använder så kallade cookies på shopreway.com. Cookies är små textfiler som sparas på din dator och vår webbserver använder dem för att ge dig tillgång till några av de funktioner som finns tillgängliga på webbplatsen.

Cookies skapar en bild av dina intressen och behov samt hur du använder vår webbplats. Dessa textfiler möjliggör att vi kan skicka relevant information inom marknadsföring, t.ex. kampanjer och internetbaserad reklam till dig. Vi kommer också att dela sådana cookies som du godkänt att använda med våra partners för att utveckla våra onlinetjänster och förbättra vår förmåga att skapa riktade annonser.

Information vi kan samla in kan vara: namn, hemadress, e-postadress, telefonnummer, betalkortsinformation, IP-adress, köpshistorik, sökkriterier, webbläsare som används när du besöker oss, hur länge du stannar på plats, platsbaserad data (GPS-statistik), språk, tidigare köp och i vissa fall kan vi också kontakta dig i fasen efter att köpet har slutförts

Tänk på att cookies underlättar dina besök och skapar mer relevant innehåll när du besöker oss. Tveka inte att kontakta oss på info@shopreway.com om du vill veta mer eller har några frågor om detta.

Justera inställningarna för cookies
I din webbläsare kan du ändra inställningarna för användning och i vilken utsträckning cookies kan användas. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Exempel på saker du kan justera är att blockera alla cookies, acceptera cookies från första parten eller ta bort cookies när du stänger din webbläsare. Tänk på att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar om du blockerar eller tar bort cookies.. Vår Integritetspolicy

Kontakta oss gärna om du har fler frågor kring vår integritetspolicy

×